کاربردهای ناتامایسین
ناتامایسین برای درمان عفونتهای قارچی از جمله کاندیدا، آسپرژیلوس، سفالوسپوریم، فوزاریوم و پنیسیلیوم استفاده میشود. به صورت موضعی به عنوان یک کرم، در قطرههای چشمی یا (برای عفونتهای دهان) استفاده میشود.
Natamycin برای دههها در صنایع غذایی به عنوان مانعی برای رشد قارچها در محصولات لبنی و سایر غذاها مورد استفاده قرار گرفته است. مزایای بالقوه برای استفاده از ناتامایسین ممکن است شامل جایگزینی مواد نگهدارنده شیمیایی سنتی، تأثیر عطر و طعم خنثی و وابستگی کمتر به pH برای اثر بخشی باشد، همانطور که در مواد نگهدارنده شیمیایی معمول است.
این ماده در حالی که در حال حاضر برای استفاده در گوشت در ایالات متحده تأیید نشده است، برخی از کشورها اجازه میدهند که از ناتامایسیـن روی سطح کالباسهای خشک و تخمیر شده استفاده شود تا از رشد قالب روی بدنه جلوگیری شود. همچنین، ناتامایسیـن برای برنامههای مختلف لبنیات در ایالات متحده تأیید شده است.
به طور خاص، ناتامایسین معمولاً در محصولاتی مانند پنیر خامهای، پنیر کلوچه، خامه ترش، ماست، پنیر خرد شده، برش پنیر و مخلوط سالاد بستهبندی شده استفاده میشود. یکی از دلایل تولیدکنندگان مواد غذایی برای استفاده از ناتامایسین، جایگزینی اسید نگهدارنده مصنوعی سوربیک است.
به عنوان یک افزودنی غذایی، دارای E شماره E235 است. در سرتاسر اتحادیه اروپا، این فقط به عنوان ماده نگهدارنده سطح برای برخی پنیرها و کالباسهای خشک شده تصویب میشود.
کاربردهای ایزوله سویا
شما میتوانید پروتئین سویا به روشهای مختلف استفاده کنید. میتوان آن را به آب اضافه کرد، میتوان آنرا به شیر یا اسموتیها اضافه کنید. یا میتوان آنرا روی غلات اسپری کرد تا پروتئین را تقویت کند. ماست سویا خانگی که غالباً آبکی است با افزودن مقداری پروتئین سویا میتوان ضخیمتر کرد. ضخامت ماست نتیجه انعقاد پروتئینها در یک محیط اسیدی است.
ایزوله پروتئین سویا در صنایع غذایی به دلیل داشتن:
مواد مغذی (افزایش محتوای پروتئین)
حسی (سوزش دهان بهتر، طعم شیرین)
دلایل کاربردی (برای کاربردهای مورد نیاز امولسیون، جذب آب و چربی و خاصیت چسب) مورد استفاده قرار میگیرد.
ایزوله پروتئین سویا در محصولات غذایی زیر استفاده میشود:
تنقلات
جایگزینهای غذا
غلات صبحانه
انرژیزا و مکملهای پروتئین
نوشیدنیهای آماده کمکالری
سوپها، سسها و غذاهای آماده
غذاهای پختهشده
بستنی، ماست و سایر محصولات لبنی یا لبنیاتی
سوسیس، کالباس، فرآوردههای گوشتی
گوشت، مرغ و فرآوردههای ماهی
پروپیونات کلسیم به عنوان ماده نگهدارنده در نان و سایر محصولات پخته شده استفاده میشود و ممکن است با اسید پروپیونیک و سدیم پروپیونات ترکیب شود. پروپیونات کلسیم با جلوگیری از رشد قالب و رشد باکتریها باعث میشود که محصولات پختهشده تازه شود. همچنین به طور طبیعی در کره و برخی از انواع پنیرها مشاهده میشود.
بعضی اوقات مصرفکنندگان در مورد ایمنی کلسیم پروپیونات سؤال دارند. بسیاری از مردم از ایده نگهدارندههایی که به عنوان مواد تشکیلدهنده مواد غذایی استفاده میشوند نگران هستند. اما به این فکر کنید: آیا میخواهید باکتری یا نان آلوده به کپک بخورید؟ احتمالاً نه. مواد نگهدارنده غذایی مانند کلسیم پروپیونات برای ایمن نگه داشتن برخی غذاهای سالم از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
عملکرد پروپیونات کلسیم
رطوبت بالای نان و سایر محصولات نانوایی باعث رشد کپکها میشود. این قالبها در طول فرآیند پخت کشته میشوند، اما آلودگی هوا در محصولات نانوایی زمانی اتفاق میافتد که اجاق را ترک میکنند و سپس اسپورهای قالب از جو، پس از خنککردن و از تجهیزات برداشته میشوند.
گرچه توجه دقیق به بهداشت نانوایی میتواند آلودگی را به میزان زیادی کاهش دهد، اما به طور کامل از بین نمیرود. میزان رشد کپک در نان تحت تأثیر تعداد و نوع اسپورهای موجود قرار دارد. با دمای بالا و رطوبت ذخیرهسازی سرعت آن افزایش مییابد و همچنین تحت تأثیر دستور العمل قرار میگیرد.
نان بریدهشده بستهبندیشده به خصوص برای قالبها حساس است. استفاده از یک نگهدارنده در نتیجه گسترش عمر مفید قالبهای نانوایی مفید است.
علاوه بر این، باکتریها همچنین میتوانند محصولات نانوایی را خراب کنند، زیرا اسپور آنها پخت را زنده میکند و موجب تشکیل طناب میشود که باعث میشود:
برای جلوگیری از رشد این باکتریها در محصولات نانوایی، استفاده از یک نگهدارنده پیشنهاد شده است.
سوربات پتاسیم به عنوان یک ماده ضد میکروبی و نگهدارنده در وسایل مراقبت شخصی از جمله موارد زیر استفاده میشود:
Potassium Sorbate همچنین برای استفاده به عنوان ماده نگهدارنده در غذاهای تر گربه و سگ و سایر خوراکهای دامی به عنوان یک ماده ایمن تأیید شده است.
این ماده یک نگهدارنده خوراکی است که اگر به درستی استفاده شود میتواند رشد باکتری در شیر را مهار کند و همچنین خاصیت آنتیبادی دارد که در دو نوع پودری و رشتهای تولید میشود که عمده واردات این محصول از کشور چین میباشد.
همانطور که گفته شد سوربات پتاسیم یک ماده شیمیایی نگهدارنده است که در توت بهطور طبیعی یافت میشود که این نگهدارنده در صنایع غذایی به عنوان مثال در تولید پنیر، ماست، محصولات نانوایی، کره نباتی، رب گوجهفرنگی، مربا و انواع نوشیدنیها برای جلوگیری از رشد قارچ و جوانهزدن اسپورها و مخمرها استفاده میشود.
حلالیت بالا و خاصیت نگهدارندگی سورباتپتاسیم سبب شد استفاده از این محصول در صنایع غذایی روز به روز بیشتر شود.
کاربرد تگزاپن:
ترکیبی امولسیونکننده، پفکننده، تسریعکننده انحلال و کفکننده است. این ماده در صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. تگزاپـن در شویندهها، مایع ظرفشویی و پاککنندههای صنعتی و همچنین در بیش از 90 درصد مواد بهداشتی و پاککننده بدن نظیر کرم و لوسیون، صابون، خمیر دندان، شامپو، مایع کفکننده و پاککننده و جز مواد اولیه آرایشی، بهداشتی است.
تگزاپـن معمولی مشهور به N70 است. این نوع از تگزاپـن هنگام مخلوط شدن با آب به سختی حل میشود و در ابتدای مخلوط شدن ویسکوزیتهی آن بسیار بالا میرود.
گزاپـن یک ماده خمیری شکل و رنگ آن سفید مایل به زرد است و بوی ملایمی دارد.
تگزاپـن در دو نوع صدفی 30 درصد و ساده 70 درصد موجود است.
تگزاپـن به راحتی در آب حل میشود. همچنین از پایداری خوبی در برابر آبهای سخت برخوردار است.
کفی که از تگزاپـن به وجود میآید سبک بوده و شکل ظاهری مطلوبی دارد. همچنین تگزاپن در آبهای نسبتاً سخت و حاوی املاح کف میکند. از تگزاپن صدفی برای تولید شامپوهای غیر شفاف و همچنین برای مایع دستشوییهای صدفی استفاده میشود. تگزاپن با درصد خلوص 70 درصد و به شکل خمیر بسیار ویسکوز میباشد. تگزاپن را در بازار به نام SLES میشناسند.
تگزاپن 70٪ توسط اتوکسیله از الکل دودسیل ایجاد میشود. اتوکسیلات حاصل به نیمه استر اسید سولفوریک تبدیلشده و با تبدیلشدن به سدیم خنثی میشود.