لورامید برای بسیاری از محصولات مراقبت شخصی استفاده میشود. از آنجا که توانایی فومشو و همچنین توانایی تثبیت سورفکتانتها، به سرعت تبدیل به یکی از مواد اصلی است که معمولاً در شامپو، تهویه هوا و بسیاری از محصولات مراقبت از مو یافت میشود. این یک جایگزین غیر خشککننده برای صابون معمولی محسوب میشود، بنابراین بسیاری از دستگاههای ضدعفونیکننده دست، دستها و مرطوبکنندههای دست، DEA کوکامید و لورامید را به عنوان عنصر اصلی آنها در نظر گرفتهاند.
دیگر محصولات شخصی که از ترکیب کاکامید DEA نیز استفاده می کنند عبارتاند از:
حمام حباب
موی سر
شامپو شوره سر
اسکراب حمام
روغن حمام
همچنین استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بسیاری از سازمانها و سازمانهای نظارتی در نظر گرفته شده است. مطالعات همچنین نشان دادهاند که لورامید به عنوان یک محصول شستشو به جای ترک محصول برای مراقبت از مو و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربردها و ویژگیهای تری اتانول آمین:
تری اتانول آمین که همچنین به عنوان TEA شناخته میشود، یک ماده قوی قلیایی است که به عنوان سورفاکتانت و pH تنظیمکننده مواد شیمیایی برای فرمولاسیون محصولات پوستی استفاده میشود. این ماده یک آمین تولید شده با واکنش اتیلن اکسید (که بسیار سمی است) با آمونیاک (سم شناختهشده دیگری) تولید میشود.
نقش اولیه آن در بسیاری از فرمولاسیونهای پوستی به عنوان یک تنظیم کننده pH است که در آن استفاده میشود و باعث افزایش pH فرمولاسیونشده است. این ماده در انواع لوازم آرایشی و بهداشتی، از جمله لوازم آرایشی، آرایش پایه و همچنین در رایحه، محصولات مراقبت از مو، رنگ مو، مجموعههای موج، محصولات اصلاح، کرمهای ضد آفتاب، مراقبت از پوست و تمیز کردن پوست استفاده میشود.
محصولات ترکیبات مرتبط، دی اتانول امین یا DEA اغلب در فرمولاسیون های مراقبت از پوست یافت میشود و از TEA نیز استفاده می کند.
تعدادی از کاربردهای تری اتانول آمین:
مواد شیمیایی کشاورزی (غیر آفتکش)
عوامل ضد چسبندگی
مهار کنندههای خوردگی و عوامل ضد پوستهپوستهشدن
رنگها
روانکنندهها و افزودنیهای روانکننده
حلالها (که بخشی از ترکیب محصول یا مخلوط میشوند)
محصولات ضد انجماد
پارچه، نساجی و محصولات چرمی که در جای دیگر پوشش داده نمیشود.
صندلیهای فوم و محصولات ملافه
محصولات فلزی که در جای دیگر پوشش داده نمیشوند.
محصولات کاغذی
محصولات مراقبت شخصی
گلیسیرین به دلیل اثرات مرطوبکننده آن بر روی پوست و مو به طور گسترده در صنایع آرایشی و بهداشت شخصی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده را میتوان در صابون، خمیردندان، دهانشویه، محصولات مو، لوسیون، کرم اصلاح و موارد دیگر یافت. در صنعت داروسازی از آن به عنوان یک ملین و به شکل نیتروگلیسیرین برای تسکین آنژین استفاده میشود.
بسیاری از غذاها و نوشیدنیها از گلیسیرین به عنوان حلال، شیرینکننده و یا نگهدارنده استفاده میکنند. به ضخیم شدن غذاها، کنترل رطوبت و تثبیت امولسیون روغن و آب کمک میکند. میتوانید گلیسیرین را در مواد غذایی مانند گوشت فرآوری شده، محصولات سویا، شیر تغلیظ شده، غذاهای مناسب، کالاهای پخته شده تجاری، نوشیدنیها، چاشنیها و طیف وسیعی از غذاهای فرآوری شده دیگر پیدا کنید.
سایر کاربردهای این محصول شامل مایع سیگار الکترونیکی، ضد یخ، مواد منفجره، فشارسنج و حتی سوخت است.
گاهی اوقات برای کمک به غلیظتر شدن آنها، برای کنترل سطح رطوبت آنها یا تثبیت آنها در صورت داشتن مخلوطی از آب و روغن به مواد غذایی اضافه میشود. این ماده عمدتاً در غذاهای فرآوریشده و شیرینی مورد استفاده قرار میگیرد و معمولاً توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده بیخطر تلقی میشود.
سیترات سدیم عمدتاً به عنوان یک افزودنی غذایی، طعمدهنده یا نگهدارنده غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
سیترات سدیم به عنوان یک ماده سازنده در Bratwurst (نوعی کالباس آلمانی) متداول است. همچنین در مخلوط نوشیدنی های تجاری نیز مورد استفاده قرار میگیرد و باعث ایجاد طعم ترش میشود. از جمله در مخلوط ژلاتین، بستنی، ماست، مربا، شیرینی، پودر شیر، پنیرهای فرآوری شده، نوشابههای گازدار و شراب نیز وجود دارد. سیترات سدیم در ساخت پنیر میتواند به عنوان امولسیفایر مورد استفاده قرار گیرد.
بافر:
سیترات به عنوان باز مزدوج یک اسید ضعیف میتواند یک بافر یا تنظیمکننده اسیدیته باشد. و در برابر تغییرات pH مقاومت داشته باشد.
از سیترات سدیم برای کنترل اسیدیته در بعضی از مواد مانند دسرهای ژلاتینی استفاده میشود.
سیترات سدیم را به طور عمده به محصولات فرآوری شده مانند پنیر و ماست، اضافه میشود.
کاربردهای پزشکی:
در سال 1914، پزشک بلژیکی آلبرت هاستین و پزشک و محقق آرژانتینی لوئیس آگوت با موفقیت از سدیم سیترات به عنوان ضد انعقاد خون در انتقال خون استفاده کردند.
این ماده امروزه همچنان در لولههای جمعآوری خون، برای جلوگیری از انعقاد آن استفاده میشود. یون سیترات با تشکیل سیترات کلسیم، یونهای کلسیم را در خون جذب میکند و مکانیسم لختهشدن خون را مختل میکند.
سیترات سدیم میتواند به عنوان یک ملین اسمزی مورد استفاده قرار گیرد.
سیترات سدیم یکی از مؤلفههای اصلی محلول هیدراتاسیون دهانی WHO است. این ماده به عنوان یک آنتیاسید به خصوص قبل از بیهوشی در عملهای سزارین مورد استفاده قرار میگیرد تا خطرات مرتبط با آسپیراسیون محتویات معده را کاهش دهد.
کاربرد های صمغ زانتان گام در صنایع غذایی:
صمغ زانتانگام به عنوان یک پایدارکننده و همچنین غلظتدهنده در غذاهای کنسروی و تسهیل پمپاژ در سس سالاد و نیز به عنوان یک امولسیون پایدار در پنیر و نوشیدنیهای شیری مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ زانتان به دلیل اینکه فاقد هر گونه کلسترول و چربی میباشد و فیبر فراوانی دارد به هضم غذا کمک زیادی میکند.
در صنایع دارویی صمغ زانتان گام برای کاهش قند خون و کلسترول تام در مبتلایان به دیابت استفاده میشود.
همچنین به عنوان ملین استفاده میشود.
صمغ زانتان در افراد مبتلا به خشکی دهان (سندرم سوژرن) بعضاً به عنوان جایگزین بزاق استفاده میشود.
موارد استفاده صمغ xanthan gum در صنایع مواد غذایی:
زانتان گام در جایگزین سفیده تخممرغ
صمغ زانتان در کاهش چربی، مارگارین
زانتان به عنوان جاذب آب و روغن در مواد غذایی و نوشیدنی
صمغ زانتان در نان فاقد گلوتن جهت کاهش راندمان پخت
صمغ زانتان گام به عنوان استابیلایزر و تثبیتکننده در انواع سسها
صمغ زانتان در سوپ فوری
جلوگیری از تشکیل کریستالهای یخی در تولید انواع بستنی
صمغ زانتان به عنوان غلظتدهنده در آبمیوه
افزایش ویسکوزیته سیال در غذاهای کنسروی