کاربرد های صمغ زانتان گام در صنایع غذایی:
صمغ زانتانگام به عنوان یک پایدارکننده و همچنین غلظتدهنده در غذاهای کنسروی و تسهیل پمپاژ در سس سالاد و نیز به عنوان یک امولسیون پایدار در پنیر و نوشیدنیهای شیری مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ زانتان به دلیل اینکه فاقد هر گونه کلسترول و چربی میباشد و فیبر فراوانی دارد به هضم غذا کمک زیادی میکند.
در صنایع دارویی صمغ زانتان گام برای کاهش قند خون و کلسترول تام در مبتلایان به دیابت استفاده میشود.
همچنین به عنوان ملین استفاده میشود.
صمغ زانتان در افراد مبتلا به خشکی دهان (سندرم سوژرن) بعضاً به عنوان جایگزین بزاق استفاده میشود.
موارد استفاده صمغ xanthan gum در صنایع مواد غذایی:
زانتان گام در جایگزین سفیده تخممرغ
صمغ زانتان در کاهش چربی، مارگارین
زانتان به عنوان جاذب آب و روغن در مواد غذایی و نوشیدنی
صمغ زانتان در نان فاقد گلوتن جهت کاهش راندمان پخت
صمغ زانتان گام به عنوان استابیلایزر و تثبیتکننده در انواع سسها
صمغ زانتان در سوپ فوری
جلوگیری از تشکیل کریستالهای یخی در تولید انواع بستنی
صمغ زانتان به عنوان غلظتدهنده در آبمیوه
افزایش ویسکوزیته سیال در غذاهای کنسروی